ACADEMY

PENDAHULUAN

Akademi Ban Zen telah didaftarkan ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia pada 12 Mac 2014. Mula menganjurkan kemahiran kecekapan pengendalian motosikal berkuasa tinggi bermula tahun 2014 di Akedemi Pembangunan Belia Malaysia, Negeri Sembilan.

Kawasaki 1

TUJUAN PENUBUHAN

Tujuan penubuhan Akademi Ban Zen adalah untuk mendidik serta memberikan tunjuk ajar kepada setiap pemilik motosikal berkuasa tinggi di Malaysia mengenai teknik pemanduan berhemah, teknik berkonvoi, teknik pengendalian motosikal berkuasa tinggi serta teknik pengendalian alat komunikasi ketika berkonvoi.

 

Kawasaki 1

OBJEKTIF

Objektif Akademi Ban Zen adalah untuk memberikan tunjuk ajar serta melatih lebih ramai pemilik-pemilik motosikal berkuasa tinggi di Malaysia agar lebih mahir dalam memandu serta mengurangkan kadar kemalangan maut di jalan raya yang melibatkan pemilik motosikal berkuasa tinggi.

 

TENAGA PENGAJAR

Tenaga pengajar daripada Malaysian Mashal terdiri tenaga pengajar yang terlatih serta di iktiraf oleh  NIOSH yang mempunyai pengalaman dalam pengendalian motosikal berkuasa tinggi.

Kawasaki 2

SIJIL KURSUS

Setiap peserta kursus akan menerima sijil tamat kursus yang di iktiraf oleh NIOSH sebagai sijil penyertaan kemahiran pengendalian motosikal berkuasa tinggi.

FLYER BZ ACADEMY MICHAEL 2

Sebarang maklumat berkaitan kursus boleh hubungi 012-671 0082.